Оставьте ваши контакты

Коли йти до мамолога?

Коли йти до мамолога?

Якщо ви жодного разу в житті не були у даного фахівця, то відвідати його варто обов'язково, навіть якщо скарг немає. І вже тим більше, якщо скарги є. Коли візит до лікаря відкладати не можна - читайте нижче.

Навіщо відвідувати мамолога?

Мамолог - лікар, що спеціалізується на захворюваннях молочної залози. Вчасне звертання до фахівця дозволяє на ранньому етапі виявити патології і новоутворення, що доставляють жінці дискомфорт, а також загрозу її здоров'ю.

Скільки разів треба ходити до мамолога?

За відсутності скарг і хворобливих відчуттів огляд повинен здійснюватися регулярно - не рідше за один раз на рік.

Записатися на прийом

Вік для походу до мамолога

Починаючи з 20 років, профілактичний похід до лікаря з виконанням ультразвукового дослідження молочних залоз рекомендується один раз в 2 роки. Після 40 років - щорічного.

Послуги мамолога :

Основні причини для термінового візиту до мамолога

  • Біль в сосках, зміни форми, кольору, почервоніння, наявність виділень з них;
  • Сильний біль і набухання грудей в період ПМС;
  • Наявність ущільнень;
  • Підвищення температури в сукупності з симптомами вище. Когда посещать маммолога?

    Відвідування мамолога після пологів

    Годування грудьми може спровокувати ряд проблем, які багаті неприємними наслідками для молочних залоз. Наприклад, застій молока, неправильне прикладання, слабкий смоктальний інстинкт у дитини можуть привести до лактостазу або маститу. Фахівець підкаже, що робити у разі лактостаза (застою) і жахливого болю, при утворенні тріщин сосків. Також перевірить стани залоз після припинення годування.

    У які дні необхідно відвідувати мамолога?

    Молочна залоза активно реагує на зміни гормонального фону, тому візит до лікаря рекомендується здійснювати суворо в певні дні. Найпоширеніше питання: чи можна до мамолога під час місячних? Кращий час для огляду - п'ятий день після першого дня менструації і три подальших.

    Чим небезпечне не відвідування мамолога

    Хворобливі відчуття і промацування змін, як правило, відбуваються вже на розвинених стадіях захворювань. Коли лікування ускладнене і триваліше за часом. Своєчасна діагностика дозволяє попередити розвиток патологій і не допустити їх переходу у важчу стадію.

Стоимость консультации маммолога

Як проходить прийом у мамолога?

Насамперед лікар складе повну картину скарг і способу життя. Потім за допомогою пальпації обстежує груди на наявність вузликів і ущільнень. У разі необхідності направляє на УЗД (або мамографію для жінок після 40). Подальші дослідження призначаються виходячи з патологій. В Одесі записатися на прийом можна до мамолога-онколога Бондаря А.В. Також можливий прийом пацієнтів з будь-якого регіоні України. Переваги звернення до мамолога онколога Бондаря А.В. - ретельна діагностика, точний діагноз, правильне лікування.

Питання до мамолога