Оставьте ваши контакты

Збільшення грудей через ареолу

Увеличение груди через сосок

Птоз - це медичний термін, яким характеризують обвислу тканину молочної залози. Невелике опущення грудей абсолютно природно. Такі фактори, як вагітність, різке збільшення і зменшення ваги, генетика впливають на еластичність шкіри і зв'язковий апарат молочних залоз.

Виділяють кілька ступенів птозу.

  1. Легкий: вільний хід, при якому сосок знаходиться на рівні подгрудной складки і паренхіми.
  2. Помірний: провисання, при якому сосок розташовується нижче рівня подгрудной складки, але залишається вище самій нижній частині молочної залози.
  3. Сильний: провисання, при якому сосок розташовується значно нижче подгрудной складки, в самій нижній частині залози, на нижньому контурі.

Якщо зміни зовнішнього вигляду грудей викликають у вас почуття ніяковості, ви соромитеся ходити в купальнику або роздягатися, то запишіться на консультацію мамолога. В Одесі приймає мамолог Бондар Олександр Вадимович. Лікар допоможе вирішити проблему і поверне впевненість в красі свого тіла.

Інші послуги доктора



Що таке мамопластика через ареолу?

Одним з безпечних методів усунення опущення грудей є мамопластика через ареолу. Хірург видалить зайву шкіру і змінить форму самої молочної залози. Якщо у пацієнтки є скарги з приводу розміру і положення сосків, цю проблему також можна вирішити. Якщо ж крім птозу, діагностована значна втрата обсягу жирових тканин, проводиться збільшення грудей. Втручання також можна провести через розрізи на ареолі соска. Мамопластику цього типу також називають Періареолярною. Хірург підтягує не саму залозу, а обвислу шкіру. Пацієнткам з помірним і сильним птозом такий тип хірургічного втручання може не підійти. Але у Періареолярному методі є свої переваги:

  • Можливість одночасного збільшення грудей без проведення додаткових розрізів;
  • Мінімальна інвазивність;
  • Практично невидимі сторонньому оку шви;
  • Максимально природний результат.

Мамопластика через ареолу відноситься до найпоширеніших способів позбавлення від невеликого птозу, спровокованого природним старінням організму, вагітністю або різким схудненням.

Записатися на прийом

Показання та протипоказання до мамопластики через ареолу

Операція зі збільшення грудей проводиться пацієнткам старше 18 років з діагностованим невеликим або помірним птозом. Метод проведення хірургічного втручання вибирає хірург, тому в першу чергу необхідно потрапити на консультаційний прийом. Головне показання: бажання жінки змінити форму молочних залоз.

Потрібно підготуватися до того, що збільшення грудей через ареолу підходить не всім. Якщо у пацієнтки діагностовано остання стадія птозу, сильна в'ялість шкіри, то результат Періареолярної мамопластики може бути практично непомітний. Знадобиться повноцінне хірургічне втручання з виконанням якірного або вертикального розрізу. Також мамолог Бондар А.В рекомендує операцію через ареолу жінкам, які вже не планують народжувати чи мають велику ареолу. Само по собі хірургічне втручання жодним чином не впливає на можливість зачаття, виношування і вигодовування дитини. Але самі ці процеси можуть звести нанівець результати проведеної пластики.

Інші протипоказання:

  • Необхідність регулярного прийому препарату, що розріджують кров;
  • Інфекційні або запальні захворювання в активній стадії;
  • Проходження хіміотерапії.

Якщо залишилися сумніви, запишіться на прийом. Після особистого огляду, лікар підбере оптимальний тип процедури, який дозволить досягти бажаних результатів.

Як проходить хірургічне втручання?

Збільшення грудей через сосок проводиться по техніці різних технік на розсуд хірурга. Пацієнтку вводять в загальний наркоз і обробляють шкіру анестетиком. Хірург виконує розріз по контуру ареоли і на шкірі з відступом в кілька сантиметрів згідно передопераційної розмітці. Якщо необхідно, лікар розміщує імплантат. Хірург видаляє зайву шкіру, переміщує сосок в потрібне положення. В кінці накладається шов по лінії ареоли. В результаті, після повного загоєння, шви практично не видно.

Особливість Періареолярної пластики грудей полягає в тому, що хірург може змінити форму і розмір ареол. Жінки рідко наважуються на окрему операцію, що дозволяє усунути асиметрію сосків. Адже в більшості випадків процедура призводить до повної втрати чутливості пересадженою тканини. Але при перших двох стадіях птозу молочних залоз, хірург має можливість провести всі маніпуляції, не торкаючись важливих живлячих кровоносних судин і нервів. В результаті хірургічного втручання жінка отримує гарні пружні груди без шкоди чутливості.

Відновлення після збільшення молочних залоз через ареолу

Після процедури одягають компресійний трикотаж. Якщо необхідно, лікар встановить спеціальні дренажі для відведення біологічних рідин з тканин. З метою профілактики ускладнень, рекомендується носити спеціальний підтримуючий (компресійний) бюстгальтер протягом перших 8 тижнів. Оскільки лікар зашиває розрізи саморозсмотуваний нитками, додаткового зняття швів не потрібно. Але пацієнткам рекомендується потрапити на повторний прийом мамолога приблизно через 3 тижні після втручання. Спеціаліст оцінить результат, проконтролює відсутність прихованих ускладнень, а також відповість на виниклі питання.

Зміна форми і розміру грудей можна буде помітити відразу ж після завершення операції. Можливий невеликий набряк і оніміння молочних залоз. Місце шва може бути червоним, опухлим. Прооперовані тканини молочних залоз дуже чутливі, тому важливо уникати синтетичної білизни, одягу, що здавлює. Протягом місяця після операції також заборонено відвідувати сауни, виконувати складні фізичні вправи, підтягуватися. Потрібно дати організму час відновитися. Лікар обов'язково дасть індивідуальні рекомендації, суворе виконання яких дозволить уникнути ускладнень в післяопераційному періоді.

Приблизно через 8 тижнів можна буде побачити остаточні результати мамопластики. Шкіра на грудях стане гладкою і щільною, ареоли повністю загояться. Хоча жінки з темним кольором сосків зможуть помітити, що контур ареол став більш контрастним. Повного зникнення шрамів доведеться чекати приблизно рік. У більшості випадків місце розрізу виглядає як тонка біла смужка.

Ефект від операції триває не менше 15-20 років. У рідкісних випадках, якщо жінка завагітніла і виносила дитину, різко набрала, а потім скинула вагу, шкіра може розтягнутися знову.

Ускладнення після пластики грудей

Щоб уникнути ускладнень, необхідно звертатися до сертифікованих хірургів з великим досвідом роботи. Періареолярна мамопластика - операція, після якої більшість пацієнток швидко і легко відновлюються. Але в окремих випадках виникають ускладнення. Хороший лікар обов'язково ознайомить клієнтів з усіма потенційними ризиками ще на етапі укладення договору. Важливо розуміти, що далеко не всі з перерахованих нижче ускладнень виникають одночасно у однієї людини. Більшість побічних ефектів можна уникнути, суворо виконуючи всі рекомендації лікаря.

  1. Зараження крові, інфікування тканин: для запобігання необхідно пройти курс профілактичної антибіотикотерапії.
  2. Гематоми, набряки: усуваються дренуванням.
  3. Тривале загоєння післяопераційних ран, підгнивання місця розрізу: для профілактики необхідно відмовитися від алкоголю і куріння, дотримуватися правил гігієни.
  4. Втрата чутливості в сосках і молочних залозах в цілому. Якщо операція не передбачала повне перенесення соска з ареолою на інше місце, то чутливість повернеться сама по собі протягом декількох тижнів.

Запис до мамолога Бондарю А.В. здійснюється онлайн або по телефонах, вказаних на сайті. Олександр Вадимович захоплений своєю справою і постійно підвищує кваліфікацію. Основна спеціалізація лікаря: мамолог-онколог. Це означає, що в першу чергу Олександр Вадимович піклується про здоров'я пацієнток. Кожна жінка може повернути собі впевненість у своїй зовнішності, без ускладнень і побічних ефектів.

Записатися на прийом